|
|
 |
« : 20 Mart 2009, 03:19:58 » |
|
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49) BU LİNKTEN DOSYAYI İNDİREBİLİRSİNİZ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://rapidshare.com/files/211264546/sirkuler_duzeltmeler_eklenmistir.pdf.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avcininyeri.com
|
 |
« : 20 Mart 2009, 03:19:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2009, 09:20:53 » |
|
Teşekkürler Suat bey paylaşımınız için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2009, 10:26:02 » |
|
Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2009, 10:53:37 » |
|
Zannedersem budur:
MADDE 1 – 21/8/2008 tarihli ve 26974 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’in, “Tanımlar” başlıklı 3 üncü maddesinin, üçüncü fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(c) Yemlik balık: Amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılmak üzere yakalanarak bu amaçla kullanılabilecek balıkları”
MADDE 2 – Aynı Tebliğ’in, Denizlerde avlanabilecek türler başlıklı 13 üncü maddesinde yer alan Çizelge-7’den Lagos ve Orfoz satırları çıkarılmış, çizelgeye aşağıdaki satır eklenmiştir.
Lagos, Orfoz, Hani Epinephelus sp. 30 3 adet
MADDE 3 – Aynı Tebliğ’in, “İçsularda amatör avcılık” başlıklı 15 inci maddesinin, ikinci ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.”
“(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.”
MADDE 4 – Aynı Tebliğ’in, “Denizlerde amatör avcılık” başlıklı 17 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Avlanması tamamen yasak olan türler dışındaki su ürünlerinin avcılığında her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir.”
MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2009, 11:27:33 » |
|
paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
hasan aslan balıkesır/sındırgı 1982 05339248031 Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap[/URL] [/img] poıntercı olmak bır ayrıcalıktır....
|
|
|
M.Veysel UYSAL
Ziyaretçi
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2009, 13:12:09 » |
|
Teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ahmet DİNLER
Yönetici
Avcı Üye

Kayıt tarihi 17 Eylül 2008, 20:52:45
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #7 : 20 Mart 2009, 15:29:08 » |
|
Suat bey, çok teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Ahmet DİNLER Bergama 1979 0532 633 15 36 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapUploaded with Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapImageShack.us
|
|
|
Fatih DEMİRCAN
Avcı Üye

Kayıt tarihi 30 Eylül 2008, 12:09:36
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2009, 15:53:36 » |
|
benim için çok faydalı oldu emeği geçenlere çok mersi
|
|
|
|
|
|
Fatih DEMİRCAN 0Rh+ 0533 255 54 64/balıkesir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
Ethem Kaya
Ziyaretçi
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #9 : 20 Mart 2009, 15:54:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suat KOYUN
|
 |
« Yanıtla #10 : 20 Mart 2009, 17:15:24 » |
|
evet ibrahim bey vermiş olduğum linkte düzenlemenin eklenmiş hali mevcuttur.
|
|
|
|
|
|
1982 istanbul A Rh + 0555 556 80 17
Sürdürülebilir Bir Balık Avcılığı İçin,
Suyun Olduğu Her Yerde,,,,,,,
|
|
|
|
Suat KOYUN
|
 |
« Yanıtla #11 : 20 Mart 2009, 17:15:57 » |
|
Eğer faydası olduysa ne mutlu şimdiden tüm dostlara rasgele....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suat KOYUN
|
 |
« Yanıtla #12 : 20 Mart 2009, 17:19:32 » |
|
bu şekilde bir düzenleme son 3 yıl içinde düşünce aşamasındaydı bu sene uygulamaya konuldu dünya genelinde olduğu gib bu sene de türkiye genelinde akarsularda uygulamaya geçiliyor, Suni yemle avlanma yapmadıysanız tavsiye edebileceğim gruplar mevcuttur bölgelere göre ayrılabilen bu ürünler sonuç olarak canlı yemden daha iyi performans vermektedir. Bu gruplarda detaylı bilgi için yakında dökümanları yayınlayacağım.. bilgilerinize,,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ethem Kaya
Ziyaretçi
Durumum:
|
 |
« Yanıtla #13 : 20 Mart 2009, 17:29:15 » |
|
bu şekilde bir düzenleme son 3 yıl içinde düşünce aşamasındaydı bu sene uygulamaya konuldu dünya genelinde olduğu gib bu sene de türkiye genelinde akarsularda uygulamaya geçiliyor, Suni yemle avlanma yapmadıysanız tavsiye edebileceğim gruplar mevcuttur bölgelere göre ayrılabilen bu ürünler sonuç olarak canlı yemden daha iyi performans vermektedir. Bu gruplarda detaylı bilgi için yakında dökümanları yayınlayacağım.. bilgilerinize,, Suat bey ilginize teşekkürler..... Alabalık avını yaklaşık 6 yıldır hep aynı akarsuda yapmaktayım... Çeşitli yöntemler denedim nerdeye hepsini ama maalesef suni yemle (meps) iyi sonuçlar alamadım en iyi sonuç balığın doğal beslendiği yani akarsudaki mevcut bulunan böceklerle yapıldığı zaman mükemmel sonuçlar vermekte..... Eğer bu karar kalıcı olursa inanın bana Km mesafe katedip balık avlamak zevkli olmayacak.. Yaklaşıl olarak gazipaşa'dan 250 Km mesafe ..... o kadar yol gidip zevk alamzasan o işi yapmazsın Biliyorsunki avcılık bir zevk'tir durum böyle olunca ızdırap olacak  Sakın yanlış anlamayın sitemlerim size değil Mesela ben sirküleri incelememiştim. Ve yaban hayatından iç sularda avlanma belgesilini alırken de herhangi bir uyarıda bulunmadır. Benim avlandığım bölge sürekli olarak yaban hayatınca kontrol edilen bir bölge hiçkimse ağla zıpkınla yada buna benzer yöntemlerle avlanamamakta... Ben yıllardır kara deniz ve iç sularda (sadece alabalık) avcılık yapmaktayım..... Sadece ve sadece her avımda o bölgede yaban hayatı gelir ve evraklarımı kontrol eder tutuğum balıkları inceler....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suat KOYUN
|
 |
« Yanıtla #14 : 20 Mart 2009, 17:37:13 » |
|
bu şekilde bir düzenleme son 3 yıl içinde düşünce aşamasındaydı bu sene uygulamaya konuldu dünya genelinde olduğu gib bu sene de türkiye genelinde akarsularda uygulamaya geçiliyor, Suni yemle avlanma yapmadıysanız tavsiye edebileceğim gruplar mevcuttur bölgelere göre ayrılabilen bu ürünler sonuç olarak canlı yemden daha iyi performans vermektedir. Bu gruplarda detaylı bilgi için yakında dökümanları yayınlayacağım.. bilgilerinize,, Suat bey ilginize teşekkürler..... Alabalık avını yaklaşık 6 yıldır hep aynı akarsuda yapmaktayım... Çeşitli yöntemler denedim nerdeye hepsini ama maalesef suni yemle (meps) iyi sonuçlar alamadım en iyi sonuç balığın doğal beslendiği yani akarsudaki mevcut bulunan böceklerle yapıldığı zaman mükemmel sonuçlar vermekte..... Eğer bu karar kalıcı olursa inanın bana Km mesafe katedip balık avlamak zevkli olmayacak.. Yaklaşıl olarak gazipaşa'dan 250 Km mesafe ..... o kadar yol gidip zevk alamzasan o işi yapmazsın Biliyorsunki avcılık bir zevk'tir durum böyle olunca ızdırap olacak  Sakın yanlış anlamayın sitemlerim size değil Mesela ben sirküleri incelememiştim. Ve yaban hayatından iç sularda avlanma belgesilini alırken de herhangi bir uyarıda bulunmadır. Benim avlandığım bölge sürekli olarak yaban hayatınca kontrol edilen bir bölge hiçkimse ağla zıpkınla yada buna benzer yöntemlerle avlanamamakta... Ben yıllardır kara deniz ve iç sularda (sadece alabalık) avcılık yapmaktayım..... Sadece ve sadece her avımda o bölgede yaban hayatı gelir ve evraklarımı kontrol eder tutuğum balıkları inceler.... Ethem abi seni çok iyi anlıyorum şu anda kütahyadayım eskişehire doğru geçiyorum kısmetse pazartesi istanbulda olacağım bu konuyla ilgili seni memnum edeceğini umduğum özellikle böcek (bug) gruplarıyla ilgili ister ürün resmi isterseniz bilgileri yada tamamını ayrı bir bölüm altında yayınlamaya çalışacağım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|