Sabah 04;00 de Yine bereketli bir keklik avı umudu ile çıktık yola . deyişmez av partnerim Ninja her zamanki gibi yanımdaydı . Nedendir bilmem , kısır bir av sezonu geçiriyor olsamda bugünkü av için , günlerdir süre gelen bir umut , bir bir beklenti vardı içimde ! sanki güzel kuş bulup doyuma ulaşacağımız bir av yapacağımız yönünde..
Mamafi yine hayal kırıklığı yaşadığımız , neredeyse tüfek atamadığımız bir av oldu . kuş yok deyildi ama bulmak çıkarmak nasip olmadı...banamı öyle geliyor bilmiyorum ama keklikler bu sene ayrı bir zeki ayrı bir uyanık gibi !! şöyle diye bilirim "AREFEYİ GÖSTERİYORLAR BAYRAMI GÖSTERMİYORLAR" insana..ses var , soy var, görüntü yok ! inanılır gibi geğil gerçekten....
Ben , av ve avcı arasındaki diyaloğu satranç oyununa benzetiyorum . işte bu sene bu oyunu dağların kralı müthiş oynuyor ! felsefelerinde teslim olmak diye bir şey yok . gerçekten kınalı güzelimin , hayatta kalma mücadelesine ve şaşırtıcı derecede olan zekasına hayran olmamak elde değil.
Neyseki yanımda kara oğlum var . Gardımın düşmeye başladığı anda ortya sunduğum tek piyonum o benim... yine bugün bir şekilde çantamıza kralı katma şerefine eriştirdi bizi.
Havanın ilerleyen saatlerde sıcak olacağını bildiğimiz için üstümüzü ince tutmuştuk ! bu durum sabah ayazını yememize sebep olsada köpeğin randımanlı çalışmasına müthiş uygun bir havaydı . Baron , burnunun onu götürdüğü yerelere savrulup duruyor , kızım daha çok yakınlarımda geziyordu . kara oğlanı anca kulağımla takip edebiliyordum. 2-3 noktada şakıyan keklikler tüm dikkatimizi onlara yöneltsede Baron u yanıma beklemeyi düşünüyordum . 10 dakika kadar müthiş bir senfoni dinledik ! özellikle tahmini 50-60 metre yukarımızdaki taşta öten keklik başımızı döndürmüştü . rotamızı o yöne doğru çevirip yukarlamaya karar verdik . verdik vermesine ama Baron yoktu ortalıkta . çan sesi kulağıma gelmiyordu , son kulak takibimde sesi bir hayli ilerimizdeydi..belliki oda kekliklerin yerini tespit etmişti.
iki seçenek duruyordu önümüzde , ya bella kızım ile öten kekliklere yönelecektik yada bize daha uzak olan ve yerini sık orman nedeniyle bulmakta sorun yaşaya bileceğimiz baron un arkasına gidecektik..
NİNJA nın ısrarına rağmen , hiç düşünmeden baron a yöneldim . çünkü 3. av sezonunu geçirdiğim oğlumun avcılık yeteneklerine ve güdülerine çok güveniyorum . tüm titizliğimizle ilerliyor dik sert ve sık olan arazide ilerlemeye çalışıyorduk . keklik sürü ise çok huylu oluyor,en ufak çıtırtıda kalkıyor durumunun aklımda olmasından ve üzerimi basan heyecan ve adrenalinden dolayı nabzım aşırı yükselmişti ! bu aralarda bir yerlerde olmalı diye hayıflanırken Baronun tam hizasına çıkmışım , yaklaşık 40 metre solumda adeta donup kalmış Aslan parçası !!!
ekranı yaklaştırsamda ilk foto flu çıkmış
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yap hastayım ben bu köpeğin baş kaldırışına
Üye Ol veya
Giriş Yap o , kokusu ve müthiş koku kullanma yeteneği ile var olan bir avcı
Üye Ol veya
Giriş Yap tek olan keklik , radara çok uzaktan yakalanmış
Üye Ol veya
Giriş Yap benim istikamatime müsait kalkan kınalı son nefesini baron un ağzında verdi
Üye Ol veya
Giriş Yap baron , kekliği ağzına alıp elektiriğini üzerinden atınca günün ikinci göz zevkini sundu bize ..göz ucumuzda gezen Baron iniş yolunda öyle bir kesildi'ki aşağıya doğru , deklanşöre dokunmamak olmazdı . lakin , biraz önce korktuğum başıma geldi . ferma mesafesi uzun olunca çıtırtımaza kalkan kekliklerin sadece kanat sesini duya bildik. önümüzü kesen ağaçlar yüzünden nereye uçtuklarını görmedik bile..tahmini arasakta bulamadık kınalıları..zaten keklik kalkmaya görsün , atıyor kendisini imkansıza !!!
sade ve güzel bir ferma daha
Üye Ol veya
Giriş Yap Allah zamansız yokluğunu göstermesin yiğidimin bana
Üye Ol veya
Giriş Yap 5 buçuk saat hiç durmadan gezmemize rağmen avımızı bu şekilde tamamladık arkadaşlar . tabiki kamerama yansıyan sadece bu karelerle sınırlı değil . çok fazla sizi sıkma endişesiyle günün en heycanlı anları ile başlamak istedim paylaşımıma ..
çok uzatmadan diğer fotolara geçmek istiyorum
Ninja'nın gözü dağlarda , kulağı ötümde
Üye Ol veya
Giriş Yap görüş mesafesinin tüfek atmaya müsait hale gelmesini bekliyoruz
Üye Ol veya
Giriş Yap av öncesi kadim dostuma başarılar diliyorum
Üye Ol veya
Giriş Yap ninja soluklanıyor
Üye Ol veya
Giriş Yap ninjanın üstünde daha bu sene kekliğe şiftah yapamamanın stresi mevcut
Üye Ol veya
Giriş Yap önümüz zorlu , yeter ninja soluklandığın komutu ile devam dedik
Üye Ol veya
Giriş Yap bu sert arazilerde gezerken , baron dan defalarca özür diliyorum . çünkü ırkının ona bahşettiği özellikleri sergileye bilmesine engel , karakteristik yapısına tamamen zıt arazilerde gezdirdiğim için
Üye Ol veya
Giriş Yap 3 senedir bu meralara uyum sağlamaya çalışsada , bu gerçeği göz ardı etmemek lazım..zaten bunun bedelini yani diyetini fazlası ile ödedim.
Üye Ol veya
Giriş Yap ismini bilmediğim bir çiçek , bilen varsa merakımı gidermiş olur.
Üye Ol veya
Giriş Yap güneş yükseldi , biraz soluklanalım
Üye Ol veya
Giriş Yap bella kızımda gelmişken biraz poz verelim
Üye Ol veya
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Giriş Yap avımızı sonlandırdık , terimi kurulayıp üzerimi deyiştirdikten sonra köpeklerimin tahriş olan patilerini baticon ve merhemleri ile korumaya çalışıyorum
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Giriş Yap bella kızım sırasını bekliyor
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Giriş Yap biraz'da karın talaşlayalım
Üye Ol veya
Üye Ol veya
Giriş Yap kapanışı , güzeller güzeli bella kızım ile yapayım...
Üye Ol veya
Giriş Yap Avlaklarınız avlı , köpekleriniz fermalı , Canlarınız sağlıklı olsun Arkadaşlarım
sevgi ve selamlar