Yine bir cumartesi ve yine kadim dostum baron ile dağlarda baş başayız . Hava Gece'den kötüydü , yağmur rüzgar fırtına hiç ara vermeden devam ediyordu . bu şartlarda avı aklımdan bile geçirmemem gerekiyor ! lakin meteroloji cumartesi gündüzü parçalı bulutlu gösteriyordu . düşünecek bir şey yoktu benim için ! ustamın atalarından duyduğu söz , kulağımda küpe idi her daim ""yağan yağmur esen rüzgar ""hep dağlardayız .
sabah 6 da avlaktaki yerimi almıştım . uçkun'da keklik ses vermesede hiç vakit kaybetmeden tepelere doğru süzülmeye başlamıştım "baron'un yüksek formunun verdiği öz güvenle"...
gün yeni yeni yüz veriyor dağlara
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yapdakika 1 , gol bir misali hemen altımdaki tarakta kara oğlanın adımları seyrekleşti. acabamı dememe kalmadan baron kaskatı kesildi .
Üye Ol veya
Giriş Yap küçük bir analiz yaptıktan sonra önüne inmeyi uygun gördüm baron'un ! ama sürü buna müsade etmedi ve tüm şiddeti ile aşağı tepelere doğru gürledi . ikimizde şaşkındık fakat aslında çokta güzel olmuştu ! bir keklik avcısı daha ne isterki ? sürü gözün gördüğü yerlere serpilmişti . ama esas güzelliği sinsi sürü horozu yaptı , bu son sinsiliği olmuştu , çantamdaki yerini almıştı dağların genç beyi ...
bir tarlaya düşen kekliğin başında soluklanıyor baron
Üye Ol veya
Giriş YapKeklik avı için harika bir start olmuştu . bu sürüden istikakımı alınca tekrar üstlerine gitmeme kararı aldım ve istikameti bozmadan üst tepelere doğru yola devam ettim .
keyfim gıcır neşem yerindeydi . 10 dakika ya geçti ya geçmedi kara oğlanın hareketleri deyişmeye başladı , aman oğlum benim kalbim bu kadar heyecanı kaldırmaz diye mırıldanırken , baron bir barının önünde kesildi .
Üye Ol veya
Giriş Yap ya allah bismillah deyip arkasında yerimi aldım yiğidimin . nefesimi kontrol etmekte zorlanıyordum , ortam çok sessiz , kendi kalp atışlarım kadar , kınalının ve baronunda kalp atışlarını hissediyordum . her geçen saniye 3 lünün sabırı sınanıyordu adeta !! bende dayanacak hal kalmadı ve acabamı demeye başladım ! ama yanıldım . yerimi deyiştirmeye yeltendiğim anda , kral çalıları yırtarcasına fenerledi havaya ... bu kadar yükselen nabızdan sonra sağlıklı bir atış yapamadım !! bu sinir harbinde gösterdiği sabırdan dolayı 2. tetiği çekmedim arkasından al yanaklımın ! çünkü yaşamayı fazlası ile hak etmişti .
kafaya takmamaya çalışıyordum ama baron'un kendisini hırpalarcasına deli gibi koşup , kuşun vurulduğunu ummasınada üzülmüyor değildim . kolay olmadı baron u normale çevirmek ! hiç tahammülü yok manke'ye kara oğlanın ..
stresli anlardan sonra susadığımı fark ediyorum ama su şişesini çantama katmayı unutmuşum ..iyikide unutmuşum , içtiğim en lezzetli suydu bu taştan akan yağmur suyu
Üye Ol veya
Giriş Yapgüzegahı deyiştirmeden devam ettik , saat 8 anca olmuştu . bulutlar o kadar koyu'ki sanki dokunsan yağacak gibi duruyordu üzerimizde . sık bir makiliğe yaklaştık , baron zik zak atarak tarıyordu merayı . gözümün ucunda koşan köpek çok sert bir frenle sıklığın önünde durdu .
Üye Ol veya
Giriş Yaparkasına geçmeden keklik tırladı , tüfeği kaldıramadım bile . ama çok uzağa uçmadığını hissettim . az bir arama sonucu radara tekrar yakalandı , bu sefer çok dikkatliydim .. oğlum ile birlikte adım adım hedefe ilerledik ve bu sefer görevi kusursuz bir şekilde noktaladık ..canlı düşen kınalı bizi biraz uğraştırsada bıçağımın ucunda son nefesini verdi ..
ispanyol lanber ve av hasılatı
Üye Ol veya
Giriş Yap henüz ava başlayalı 1.5 saat olmamıştı . ama benim için keklik avında yaşana bilecek tüm heyecan yaşanmıştı , aşırı derecede doyuma ulaşmıştım ..fazla düşünmeden tüfeğimi omuzuma asıp arabaya yöneldim ...
tepelerden inerken arbamdan bir kesit
Üye Ol veya
Giriş Yapolağan üstü güzel bir avı geride kalmıştı benim için .
he avcı kardeşime , böyle doyuma ulaşıcağı keyifli avlar dilerim ..
Arkadaşlar , elimde bu ava ait çok fazla foto mevcut ! en kısa zamanda onlarıda paylaşacağım sizlerle
avlaklarınız avlı , köpekleriniz fermalı , canlarınız sağlıklı olsun dostlarım